- חיפוש -

רליגיה גיליון ג

מערכת

הגיליון השלישי של כתב העת מבקש לעסוק במורכבות היחסים בין הדת לאלימות. מה יש בה בדת שיוצר אנרגיות כה הרסניות? – שאלה זו נשמעה מאז פיגועי 9.11 שוב ושוב. באופן חיובי יותר ניתן לתהות: מהו מקור הכוח הרוחני האדיר של הדת וכיצד ניתן לשלוט בו, לעַדנו ולרסנו?

תחומי דעת מגוונים נרתמו לחקר השאלות הללו: היסטוריה וסוציולוגיה, מדעי הדתות ומדע המדינה, תיאולוגיה ופסיכולוגיה. החל משנת 2013 אף החל להופיע כתב עת אקדמי שהוקדש כולו לעיסוק בשאלות אלו, Journal of Religion and Violence שמו. "אירועי ה־9.11 דחו באופן סופי וברור את המחשבה שהשפעת הדת על העולם דעכה", הסביר העורך את הצורך בכתב עת החדש.

ישנם היבטים שונים לשאלות הללו, הסובבות כולן סביב הניסיון להבין האם האלימות שוכנת בליבת הדת או אינה אלא מופע חריג – ובר־טיפול – שלה. האם הדמיון הדתי לגבי העתיד הוא התגלות אלוהית מצמיתת כול או שמא עיקרו הוא "וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ".

גיליון ג ׀ 180 עמודים ׀ סתיו תשפ"ב

תוכן עניינים ומבוא ׀ למאמרים נבחרים באתר ׀ לרכישה

כלכלה חדשה של הטרנסצנדנטי

בהרצאה זו שלפנינו בוחן פרופ' שמואל טריגנו את מעמדו החדש של הממד הטרנצנדנטי בסדר הפוליטי באירופה, את הצורך ב'מקודש חילוני'

יוּדְקֶה

אִשָּׁה עוֹזֶבֶת אֶת אֱלֹהִים כִּי רַע לָהּ נִסְּתָה הָיָה דָּפוּק הָלַךְ לְגַמְרֵי אִשָּׁה הוֹלֶכֶת מֵאֱלֹהִים כִּי הִשְׁאִיר לָהּ פֵּרוּרִים כִּי

יומן מלחמה

יומן מלחמה שכתב חבר וחבר מערכת יקר, יצחק כהן, משורר ומורה לתנ"ך ולמשפט עברי, איש מושב שובה הגולה כעת מביתו,

על שירה ונקמה

חורף תשפ"ד מושג ה"נקם" צף ועלה בדיוניה של החברה הישראלית לאחר טבח "שמחת תורה", ואיתו גם סימני שאלה וקריאה על